27 januari

Idag är det den 27 januari, även känt som förintelsensdagen, idag är det 70 år sedan fångarna i koncentrationslägret Auschwitz befriades. 
 Jag själv är väldigt interesserad av andra världskriget, eller jag är väl mest insatt i förintelsen och inte så mycket i själva kriget. Jag har själv varit i Polen och besökt Birkenau och Auschwitz vilket är två koncentrationsläger. Det var en otrolig upplevelse och väldigt lärorikt. 
 Jag och Emilia var även och lyssnade på Mietek Grochers föreläsning igår och jag har även hört honom en gång innan. Mietek är en nu 88-årig man som inte bara var med om alla otäckheter och grymheter i Polen, han förlorade hela sin familj och en massa vänner i kriget och han smet från en gaskammare och han har varit med om oerhört mycket, men han klarade sig. Han är en oerhört stark människa som orkar sitta och berätta allt om och om igen. Mietek har även skrivit en bok som heter jag överlevde, som jag verkligen kan rekommendera er alla.
 Nog om detta, jag sänder iallafall alla som på något sätt varit i kontakt med kriget och förintelsen en extra tanke idag. Låt det aldrig hända igen! 
Kisses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0